Aparatul dentar – moft sau necesitate?
Asadar, este aparatul dentar un moft sau o necesitate? Aparatele dentare eu devenit o forma comuna de tratament atat pentru adoloscentii, cat si adultii care isi doresc un zambet mai drept si mai frumos. Desigur, o dantura dreapta este frumoasa, insa exista si alte beneficii ale purtarii aparatului dentar.
Beneficiile medicale ale aparatului dentar
Muscatura imbunatatita
In timp ce aparatul dentar este utilizat pentru indreptarea dintilor aliniati incorect, acesta este folosit de asemenea pentru a corecta defecte ale muscaturii (malocluzie). „Muscatura” (ocluzia dentara) este termenul folosit in stomatologie ce descrie felul in care dintii superiori se potrivesc cu cei inferiori. Intr-o muscatura corecta partea de sus a danturii (maxilarul) trebuie sa cuprinda partea de jos (mandibula).
Lacunele la nivelul muscaturii, din cauza unui dinte lipsa sau a dintilor aliniati incorect, iti pot afecta ablitatea de a descompune alimentele. Acesta este un aspect vital pentru sanatatea sistemului digestiv. O dantura aliniata necorespunzator poate crea dificultati in felul in care se realizeaza masticatia.
Netratata, o muscatura incorecta poate deveni dureroasa pentru ca maxilarul trebuie sa lucreze mai intens in masticatie. Aceasta poate duce la inclestarea maxilarului, sindromul articulatiei temporo-mandibulare (TMJ), dureri de cap. Toate acestea necesitand tratamente medicale si stomatologice.
Alinierea maxilarului imbunatatita
Dantura supraaglomerata sau alinierea incorecta a maxilarului poate cauza anumite defecte de vorbire. Vestea buna este ca tratamentul ortodontic se adreseaza atat alinierii maxilarului, cat si a palatului, factori care cauzeaza problemele de vorbire. Ca parte a tratamentului ortodontic, un expandator palatin poate fi necesar pentru a largi palatul inainte de aplicarea aparatului dentar.
O expansiune a palatului aduce cu sine mai multe beneficii medicale: respiratie imbunatatita, diminuarea sforaitului, imbunatatirea problemelor sinusurilor si urechilor. Mai mult, alinierea corecta a maxilarului poate imbunatati aspectul fizic prin imbunatatirea proportiilor fetei.
Obiceiuri de ingrijire orala imbunatatite
Dintii aliniati necorespunzator sunt mult mai greu de curatat. Atunci cand dintii sunt dispusi unul peste altul perierea optima si utilizarea atei dentare devin o misiune aproape imposibila. Atunci cand dintii nu pot fi curatati corespunzator, bacteriile gasesc un mediu favorabil in care sa se dezvolte. Acumularea de bacterii poate duce la afectiuni gingivale si la carierea dintilor. Natural, indreptarea dintilor va imbunatati felul in care va ingrijiti dantura.
Obiceiuri bune de ingrijire orala sunt perierea dintilor de 2 ori pe zi si utilizarea atei dentare si a apei de gura zilnic. Pentru cei cu aparat dentar o rutina de ingrijire buna a dintilor devine si mai importanta. Astfel puteti preveni respiratia urat mirositoare, bolile parodontale, patarea si carierea dintilor. Creand obiceiuri bune si corecte de ingrijire orala pe timpul purtarii aparatului dentar, puteti crea obisnuinte care sa dureze toata viata.
Cresterea increderii de sine
Este dovedit ca increderea de sine duce in general la mai mult succes in viata. Atunci cand oamenii zambesc fara sa isi arate dantura, sau evita sa zambeasca, sunt mai putin deschisi catre oportunitati noi. Mai multa incredere in sine aduce mai multe fericire, reduce anxietatea sociala si imbunatateste calitatea vietii in general.
Cu o functionalitate imbunatatita a zambetului, o ingrijire orala mai buna si mai usoara, plus mai multa incredere in sine, este clar ca beneficiile medicale ale aparatului dentar sunt la fel de importante ca un zambet perfect!
0 comments on “Aparatul dentar – moft sau necesitate?”