Profilaxia Dentara/Igiena Orala

Profilaxia dentara include o serie de tratamente ce au ca scop prevenirea aparitiei afectiunilor stomatologice precum cariile dentare, problemele parodontale si complicatiile acestora.

Vizita la medicul stomatolog trebuie efectuata o data la fiecare 6 luni. Prevenirea sau tratamentul in stadiul incipient sunt vitale pentru un zambet frumos si sanatos.

NU MAI ASTEPTA

Programeaza-te acum:

Planifica o consultatie!Incepe schimbarea…

Profilaxie

Profilaxia dentara – mai bine sa previi decat sa tratezi

Se spune ca preventia(profilaxia dentara) reprezinta cea mai buna forma de tratament.  Cel mai frumos si sanatos zambet trebuie mentinut si ingrijit in permanenta. De aceea, vizita constanta la medicul dentist pentru controlul periodic(la 6 luni) si pentru performarea procedurilor de igiena profesionala sunt super importante pentru pastrarea sanatatii orale optime si pentru depistarea posibilelor probleme inca din timp.

La ArtisMed – Dr. Sam Seyedin oferim urmatoarele servicii de profilaxie dentara pentru a asigura sanatatea optima a zambetului tau:
Consultatia stomatologica:

Primul pas pentru zambetul perfect este consultatia la medicul stomatolog. In urma consultatiei initiale, medicul nostru poate stabili un diagnostic si un plan de tratament personalizat.

Consultatia trebuie efectuata la fiecare 6 luni pentru intretinerea sanatatii orale si prevenirea dezvoltarii afectiunilor dentare.

Periajul Profesional:

Periajul reprezinta una din cele mai importante proceduri de prevenire a afectiunilor dentare si de pastrare a sanatatii orale optime. Stim ca periajul trebuie efectuat de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Este insa suficient sa ne bazam pe periajul de acasa?

In cele mai multe cazuri pacientul nu poate accesa corect toate suprafetele, rezultand in depunerea placii bacteriene. Periajul profesional vine ca o completare a igienei orale obisnuite a pacientului si poate fi realizat doar de catre medicul stomatolog. Acesta ajuta la indepartarea placii bacteriene (care poate cauza carii dentare sau boli gingivale) si poate corecta anumite coloratii ale dintilor ce apar in urma consumului anumitor alimente precum cafeaua sau a fumatului.

Detartrajul:

Atunci cand sedintele de profilaxie si igiena orala nu sunt efectuate asa cum recomanda medicul stomatolog, depunerea placii bacteriene este favorizata. Daca placa bacteriana nu este indepartata cu succes, aceasta se intareste formand o pelicula tare asa numita tartru.

Tartrul poate fi localizat sub-gingival sau deasupra gingiei, are culoare alb-galbuie in faza incipienta si maronie intr-un stadiu mai avansat. Daca tartrul nu este indepartat, leziunile carioasa si bolile parodontale pot aparea.

Detartrajul este o procedura stomatologica prin care se curata placa bacteriana sau tartrul si care trebuie realizata o data la 6 luni.

Clinica noastra realizeaza detartrajul cu ajutorul unui dispozitiv cu ultrasunete ce dispune de un varf fin care vibreaza la viteze mari si emite un jet de apa.

Airflow:

Procedura Airflow este o tehnica moderna care completeaza detartrajul si periajul profesional si care indeparteaza petele dentare si placa bacteriana de pe suprafetele greu de accesat.

Aceasta se realizeaza cu un aparat cu un jet de aer puternic menit sa indeparteze reziduurile printr-o curatare mult mai intensa.

Sigilarea santurilor/fosetelor:

Sigilarea santurilor si fosetelor ramane cea mai eficienta metoda de prevenire a cariei dentare, prin umplerea zonelor microscopice care sunt greu de accesat prin periajul dentar obisnuit si care duc la acumularea bacteriilor care favorizeaza aparitia leziunilor carioase.

Este recomandata efecturarea sigilarii in primii 3-4 ani de la eruptia dintilor. Astfel fiind vizati copiii cu varste de 3-4 ani(dentitie de lapte) si cei de 6-7 ani(dentitie permanenta).

Fluorizarea dintilor:

Fluorul este dovedit benefic in imbunatatirea sanatatii orale prin intarirea smaltului. Astfel acesta devine mai putin susceptibil la procesul de demineralizare, implicit de aparitie a cariilor.

Fluorizarea locala se realizeaza doar in cabinetul medicului stomatolog si cuprinde cateva metode de aplicare a fluorului sub forma de geluri sau lacuri care contin o cantitate mai mare de fluor comparativ cu pastele de dinti sau apele de gura obisnuite.

Educatie preventiva:

Pe langa toate metodele de profilaxie enumerate mai sus, echipa noastra iti va veni in sprijin cu informatii importante despre cum poti intretine rezultatele obtinute la noi la clinica si despre cum poti avea grija optim de sanatatea dintilor tai.

Te asteptam in clinica ArtisMed – Dr. Sam Seyedin!

Te asteptam la numerele de telefon 021.313.30.55 sau 0734.33.44.44
Luni – Joi 10.00 – 18.00, Vineri 10.00 – 15.00 | Email la contact@artismed.ro ori completeaza  formularul de contact

Suna acum