Protetica Dentara

Protetica dentara

Ramura de protetica dentara a stomatologiei are rolul de a restabili integritatea dintilor ce au fost fie lezati sau degradati.

Printre lucrarile de protetica dentara numaram: fatetele si coroanele dentare, incrustatiile dentare, dispozitivul corono-radicular si protezele dentare (fixe sau detasabile).

Lucrarile de protetica dentara se pot realiza atunci cand: lipseste un dinte (sau mai multi), dintii sunt decolorati/ingalbeniti, dentitia este prea mica/mare, dintii sunt inghesuiti, spatiile interdentare sunt prea mari, gingiile sunt prea proeminente (remodelare gingivala).

NU MAI ASTEPTA

Programeaza-te acum:

Planifica o consultatie!Incepe schimbarea…

protetica-dentara

Protetica dentara – Noi iti redam zambetul

Protetica dentara are rol in inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea arcadelor dentare. Aceasta se refera la refacerea danturii prin fatete, coroane si punti dentare (metode fixe) si prin proteze totale/partiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.

Atunci cand pierdem unul sau mai multi dinti, apar modificari la nivelul celorlalti dinti. In plus, pot aparea afectiuni ale oaselor maxilare precum si ale musculaturii si articulatiei temporo-mandibulare.

In timp, dantura se deplaseaza deoarece dintii cauta stabilitatea prin contact cu dintii alaturati, dar si cu cei de pe arcada opusa. Atunci cand lipseste un dinte, restul sunt inclinati sa compenseze spatiul creat prin edentatie si eruptia dintelui antagonist spre locul liber.

Ce se intampla daca dintii lipsa nu sunt inlocuiti?

→ defecte de ocluzie si articulare
→ probleme de masticatie din cauza ocluziei anormale
→ tulburari de postura ce conduc la dureri de cap, cervicala si membre
→ afectiuni de natura parodontala (gingivita sau boli parodontale)
→ sensibilitate crescuta
→ predispozitie crescuta la cariere

Ce sunt protezele dentare?

Lucrarile de protetica dentara sunt niste piese rigide care sunt menite sa refaca structura si functionalitatea arcadelor dentare, intr-un mod estetic si de durata. Acestea sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara, din materiale diverse in urma unui plan de tratament individual stabilit de catre medicii nostri.

Te asteptam in clinica ArtisMed – Dr. Sam Seyedin!

Te asteptam la numerele de telefon 021.313.30.55 sau 0734.33.44.44
Luni – Joi 10.00 – 18.00, Vineri 10.00 – 15.00 | Email la contact@artismed.ro ori completeaza  formularul de contact

Suna acum