Endodontie

Tratament de canal

Infectiile dentare pot aparea din cauza cariilor netratate, traumelor dentare si igienei precare.

Tratamentul de canal are rolul de a elimina infectia de la nivelul pulpei dentare si de a preveni reaparitia acesteia.

Tratamentul pe canalul radicular nu este dureros si poate salva dintele, impiedicand pierderea acestuia. Nu astepta pana devine prea tarziu!

NU MAI ASTEPTA

Programeaza-te acum:

Planifica o consultatie!Incepe schimbarea…

Endodontie – tratament de canal

Prin endodontie intelegem ramura medicinii dentare ce are rol in profilaxia, diagnosticarea si in special tratamentul afectiunilor pulpei dentare. In termeni populari, tratamentul endodontic se mai numeste si „scoaterea nervului”. Scopul acestuia este sa te ajute sa iti pastrezi dantura naturala cat mai mult timp posibil.

Tratamentul endodontic este realizat de medicul specializat in endodontie si isi propune eliminarea inflamatiei, a infectiei nervului dentar si prevenirea complicatiilor.

Cand este nevoie de tratament endodontic:

Inflamatia sau infectia pulpei dentare poate fi determinata de cariile dentare avansate, de fracturi sau fisuri in smalt si de traumatisme la nivelul dintelui. Pentru a pastra dintele, implicit a nu fi nevoie de extractie, tratamentul de canal este obligatoriu.

Inflamatia pulpei dentare, netratata in timp util poate ajunge la nivelul varfului radacinii. Acest lucru poate cauza un abces sau complicatii mult mai mari. Cu timpul, dintele si tesuturile care il sustin pot fi distruse irecuperabil ducand la pierederea acestuia.

Infectia la nivelul radacinii se poate manifesta prin durere surda sau severa aparuta spontan sau provocata de factori favorizanti (presiunea).

Cum se realizeaza obturatia de canal?
→ PREGATIREA DINTELUI:

Primul pas este acela de a introduce agentul anestezic cu ajutorul injectiilor. Odata ce dintele este amortit, se va plasa o diga dentara pentru izolarea dintelui fata de ceilalti.

→ ACCESAREA SI CURATAREA CANALULUI

Accesul la canalul radicular si camera pulpara se realizeaza prin curatarea cariei complexe ce a dus la infectie. Mai apoi, curatarea se realizeaza cu ajutorul instrumentelor(ace de dimensiuni diferite) si a solutiilor antiseptice si antibacteriene.

→ SIGILAREA CANALULUI

Dupa ce curatarea a fost efectuata, canalul radicular si camera pulpara trebuie umplute cu ajutorul unui material pentru sigilarea acestora.

→ VINDECAREA

Prescrierea unor antibiotice este des intalnita pentru a completa eliminarea infectiei si pentru a grabi procesul de vindecare. Este normal sa resimtiti disconfort in primele zile dupa procedura.

Efectuarea unei radiografii este importanta pentru a determina daca sigiliarea canalului radicular este optima.

→ REFACEREA STRUCTURII DINTELUI

In cazul in care dintele a fost grav afectat coronar si nu mai poate fi restaurat printr-o obturatie, se realizeaza o coroana dentara redandu-se astfel aspectul fizionomic si functionalitatea acestuia.

Te asteptam in clinica ArtisMed – Dr. Sam Seyedin!

Te asteptam la numerele de telefon 021.313.30.55 sau 0734.33.44.44
Luni – Joi 10.00 – 18.00, Vineri 10.00 – 15.00 | Email la contact@artismed.ro ori completeaza  formularul de contact

Suna acum