Periuta de dinti

Periuta de dinti

Cum sa iti alegi periuta de dinti?

Sunteti in cautarea unei periute de dinti noi? Intelegem ca poate fi coplesitor atunci cand vreti sa alegeti o periuta de dinti. La raft va intalniti cu atat de multe optiuni, atatea denumiri, atatea tipuri. Nu ezitati sa ne intrebati in timpul consultatiei. La clinica stomatologica ArtisMed – Dr. Sam Seyedin suntem deschisi sa va sfatuim in privinta ingrijirii orale si va vom ajuta sa luati cele mai bune decizii pentru dantura dumneavoastra!

Electrica sau manuala? Cu peri moi sau tari? Sunt intrebari la care va vom ajuta sa raspundeti in articolul de astazi.

Periuta manuala (de unica folosinta)

Este posibil ca perii tari ai unei periute sa va distruga smaltul sau tesutul gingival. Pentru a beneficia de o periuta de dinti manuala intr-un mod cat mai eficient, este o idee buna sa folositi una cu perii moi. Astfel puteti aplica presiunea pe care o doriti si indeparta placa bacteriana. Insa, daca sunteti obisnuit sa utilizati o periuta cu perii tari, mai bine o schimbati cu una cu perii medii. Doriti sa va asigurati ca dintii raman curati, nu sa va raniti cavitatea bucala.

Un alt aspect in alegerea un periute de dinti manuala este ca aceasta sa se potriveasca optim in cavitatea bucala. Atunci cand capul periutei este prea mare, acesta nu va putea patrunde in suprafetele din spate lasand astfel portiuni necuratate corespunzator. In plus, asigurati-va ca manerul este comfortabil de tinut in mana.

Schimba-ti periuta de dinti regulat

Unul din cele mai importante sfaturi legate de periutele de dinti, este acela ca schimbarea acestora sa se faca regulat. Este recomandat ca inlocuirea periutei de dinti sa se faca o data la 3 luni.

Periuta de dinti
Periuta electrica

Chiar daca studiile arata ca eficienta periutelor de dinti manuale este aceeasi cu a celor electrice, multi oameni tind sa creada ca cele din urma fac o treaba mai buna. Periutele electrice vin cu mai multe functii, precum cea de timer, astfel utilizatorii stiu ca s-au periat suficient pe dinti (cel putin 2 minute). Mai mult, acestea pot regla presiunea optima de periere, pentru a nu leza smaltul si gingia.

Desigur, exista si aici multe tipuri si brand-uri de periute electrice, fiecare cu care mai de care functii care sa imbunatateasca experienta si sa faca periatul dintilor mult mai usor.

Si in cazul acesta, nu uitati ca perii sa fie moi si flexibili, iar inlocuirea capului periutei sa se faca regulat. Tocirea perilor periutei este un indicator bun ca trebui inlocuit capul acesteia.

Va asteptam la clinica stomatologica ArtisMed – Dr. Sam Seyedin!

Daca inca nu sunteti hotarat ce periuta de dinti este cea mai potrivita pentru nevoile dumneavoastra, suntem deschisi sa va indrumam in timpul consultatiei. Nu ezitati sa ne intrebati!

Programari: 0734.33.44.44

Programeaza-te!

O vizita azi te poate scuti de 10 vizite mai tarziu

Did you like this? Share it!

0 comments on “Periuta de dinti

Leave Comment

Suna acum