Cum sa iti pastrezi dantura alba?

Cum ne pastram dantura alba

Cum sa iti pastrezi dantura alba?

Cum sa iti pastrezi dantura alba? Zambetul unei persoane este primul lucru pe care il observam atunci cand interactionam cu aceasta. Din aceasta cauza, vrem sa ne asiguram ca zambetul dumneavoastra trece testul primei vederi. Studiile arata ca 80% din populatia cu varstele cuprinse intre 18 si 49 de ani vrea sa aiba dintii mai albi.

Daca si tu esti una din aceste persoane, vestea buna este ca nu esti singura! Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa iti pastrezi albul dintilor!

1. Periaza-ti dintii cu o pasta de dinti specifica pentru albirea dintilor

Exista anumite ingrediente la care trebuie sa fii atent in alegerea unei paste de dinti potrivite pentru albirea dintilor. Ingredientele utilizate in scopul albirii dintilor sunt:

→ Peroxidul de hidrogen
→ Abrazivi usori (silica, fosfatul dicalcic, carbonatul de calciu, metafosfatul de sodiu, silicatul de zirconiu)
→ Carbune activ
→ Bicarbonat de sodiu

Un lucru de avut in vedere este insa ca aceste ingrediente sunt eficiente in a indeparta doar depunerile de pe suprafata dintilor, nu si pentru a albi in profunzime. Singura pasta de dinti dovedita sa fie eficienta in albirea profunda a dintilor este pasta de dinti cu hidroxiapatita (HAp)

2. Limiteaza consumul de alimente care pateaza dintii

Daca vrei sa ai dintii albi fara sa cheltuiesti o gramada de bani, este bine sa eviti sau sa limitezi anumite alimente care pateaza dintii in mod natural. Printre acestea numaram:

→ Tigarile
→ Vinul rosu
→ Cafeaua
→ Ceaiul
→ Sosul de rosii
→ Otetul balsamic
→ Sucurile
→ Bauturile garbogazoase

Daca insa decizi sa consumi unul dintre aceste alimente, clateste-ti bine gura cu apa sau foloseste un pai pentru lichide.

3. Consuma mai putine alimente ce contin zahar adaugat

Stim ca alimentele bogate in zahar sunt delicioase pe moment, insa acestea pot afecta cu timpul atat igiena orala cat si albul dintilor. Motivul pentru care asta se intampla este dat de interactiunea dintre zahar si bacteriile din cavitatea bucala, care rezulta intr-un mediu acid.  Acest acid este cauza distrugerii smaltului si a ingalbenirii dintilor.

Incearca sa eviti alimentele bogate in zahar adaugat, precum alimentele de tip junk food. Cele mai potrivite alimente pentru dinti mai albi sunt fructele mai crocante si legumele (ex: merele, telina si morcovii), precum si lactatele.

Desigur, consumul alimentelor potrivite nu inlocuieste periajul dintilor de 2 ori pe zi!

4. Atentie la igiena orala

Tendinta normala este ca dintii sa devina mai galbeni pe masura ce imbatranim, insa aceasta nu este o scuza pentru a nu avea o igiena orala corespunzatoare.

Garantam ca o rutina de ingrijire a dintilor corecta iti va oferi un zambet mai frumos. Ce trebuie sa luati in considerare? Periati-va dintii de 2 ori pe zi, utilizati ata dentara o data pe zi, curatati si limba si vizitati cu regularitate medicul stomatolog.

Suntem la dispozitia ta! Pentru programari nu ezitati sa ne contactati! Artis Med – Dr. Sam Seyedin.

Cand practicam o igiena orala mai buna, prevenim depunerile de placa bacteriana care pot duce la depunerea tartrului, afectiuni gingivale si chiar pierderea unui dinte. Atat gura cat si zambetul tau iti vor multumi!

5. Evita fumatul

Da, da, stim! Fumat in sus si in jos. Insa adevarul este ca pe langa problemele pulmonare si cardiace rezultate din cauza fumatului, acesta cauzeaza si ingalbenirea dintilor. Tutunul prezent in tigari si alte produse ramane impregnat in deschiderile prezente in smaltul dintilor. Astfel cu timpul acesta pateaza dintii, devenind galbeni sau in cazuri mai rele, chiar maronii.

Pentru a evita asta, ar fi bine sa limitam sau sa ne abtinem de la fumat in intregime. Atat corpul, cat si zambetul iti vor fi recunoscatori!

6. Utilizeaza gutierele cu gel de albire personalizate

Unul din tratamentele pe care medicul stomatolog ti le poate recomanda este utilizarea gutierelor cu gel de albire personalizate pentru tine. Acestea sunt create pe forma danturii tale, iar impreuna cu un gel de albire special te pot ajuta sa dobandesti un zambet mai alb in cateva sapatamani.

Rezultatele pot aparea undeva la 2-3 saptamani de utilizare zilnica, si pana la 6 saptamani pentru dintii foarte galbeni cu rezistenta crescuta la factorul de albire.

7. Prograzameza-ti o consultatie la medicul stomatolog

Daca nu esti sigur in ce directie ar trebui sa o apuci pentru a avea dantura mai alba, nu exista o persoana mai calificata ca medicul tau stomatolog care sa te indrume.

Pe langa rutina de curatare profunda a dintilor, iti putem oferi proceduri de albire a dintilor eficiente si rapide, efectuate de personalul nostru specializat.

Unul dintre motivele pentru care sa alegi medicul specialist cand vine vorba de procesul de albire a dintilor este ca acesta poate lua toate precautiile necesare pentru a-ti proteja atat dantura, cat si gingiile, limba si obrajii.

Acestea au fost sfaturile noastre despre cum sa iti pastrezi dintii mai albi!

Te asteptam la clinica stomatologica Artis Med – Dr. Sam Seyedin pentru a beneficia de un tratament optim si personalizat nevoilor tale!

Programeaza-te!

O vizita azi te poate scuti de 10 vizite mai tarziu

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Cum sa iti pastrezi dantura alba?

Leave Comment

Suna acum