Ortodontie

Aparat Dentar

Cand vorbim despre ortodontie?

Copiii trebuie indrumati de mici cum sa aiba grija de dantura lor pentru a evita apelarea pe parcurs la interventii si proceduri stomatologice precum aparatul dentar sau alte complicatii generate de pozitionarea incorecta a dintilor si malocluzii.

Se recomanda primul contact cu medicul ortodont pana la implinirea varstei de 7 ani, deoarece la varsta aceasta sunt mult mai usor de corectat anomaliile dentare.

Netratate, anomaliile dentare pot afecta procesul de vorbire, pot facilita depunerea tartrului si formarea cariilor interdentare (netratarea acestora poate duce la numeroase afectiuni dentare precum bolile parodontale si infectii). De asemenea, acestea pot afecta buna functionalitatea a sistemului digestiv.

NU MAI ASTEPTA

Programeaza-te acum:

Planifica o consultatie!Incepe schimbarea…

Ortodontie

Ce intelegem prin ortodontie?

Ortodontia este ramura stomatologiei care are rol in indreptarea anomaliilor dento-maxilare printre care se numara dantura stramba sau ocluzia (muscatura) gresita.

Dintii nealiniati corect fac curatarea optima mult mai dificila, ceea ce favorizeaza aparitia cariilor dentare si a bolilor parodontale. In plus, dintii strambi ofera un aspect estetic neplacut.

Avantajele tratamentului ortodontic:

→ Imbunatatirea sanatatii orale
→ Aspect estetic imbunatatit
→ Intretinerea danturii devine mai usoara
→ Cresterea stimei de sine

Tratament ortodontic pentru adulti si copii

La ArtisMed – Dr. Sam Seyedin avem doctori cu pregatire atat in ramura ortodontiei cat si a pedodontiei, ceea ce ne permite sa oferim tratamente ortodontice pentru toate categoriile de varsta.

Oferim urmatoarele tipuri de aparate dentare:
Aparate ortodontice fixe

metalice: sunt cele mai folosite aparate dentare datorita eficientei terapeutice si a costului redus. Bracketii metalici sunt asezati direct pe dinte si au ca scop sustinerea arcului dentar (modul primar de indrepatre a dintilor sau malocluziilor) sau firului ortodontic.
→ ceramice: sunt similare cu aparatele metalice insa bracketii (ceramici) si arcurile sunt/pot fi de culoarea alba sau culoarea dintelui. Acestea ofera un aspect mai placut, insa sunt putin mai costisitoare si procesul este incetinit.

Aparate ortodontice mobile

→ sunt alcatuite dintr-o placuta de acrilat cu surub ortodontic si mici crosete metalice
→ se aplica numai in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani

Te asteptam in clinica ArtisMed – Dr. Sam Seyedin!

Te asteptam la numerele de telefon 021.313.30.55 sau 0734.33.44.44
Luni – Joi 10.00 – 18.00, Vineri 10.00 – 15.00 | Email la contact@artismed.ro ori completeaza  formularul de contact

Suna acum